Çikolatalı Harika Çörek Tarifi

Geçen günlerde sizlerle paylaştığım nutella ile yapılan milföy kurabiyenin ardından sizerle harika bir tarif daha paylaşmak istiyorum.

Nutella ile yapılan çöreğimizde malzemeleri yada tadından çok sunumu bir harika yıldız şeklini verebilmek için videoyu takip edebilmeniz yeterlidir.

Çikolatalı Harika Çörek Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket instant maya veya yaşmaya
Alabildiği kadar un 
Nutella ( 350 gr )
Üzeri için;

1 adet bütün yumurta
Bütün malzemeleri karıştırıp unumuzu yavaş yavaş kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğuruyoruz üzerine temiz bir nemli bez koyarak kabarması için bırakıyoruz.

Hamurumuz kabarınca oluşan hamuru 8 parçaya bölüyoruz. Bu 8 parçadan 2 adet çörek çıkıyor
Bir çiçek ekmek için 4 bezeyi ayırın.

Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açarak 4 katı üste üste koyuyoruz her kata nutella yada torku da koyabilirsiniz onunlada harika oluyor.

ve ortaya bir kase koyarak onun çevresine kadar 8 parça kesip içeri doğru kıvararak iki parçayı birbiri ile yapıştırıyoruz. Bu şekilde tepsimize yerleştirerek 175 derece fırında yarım saat kadar (fırınına göre değişir) pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu sunum hem güzel hemde tek tek kurabiye yapmakla uğraştırmıyor.

hatunzade

YORUM YAZIN