Evinizde Her Daim Pis Kalan Noktalar

Çöp kutusu
Çöpü her gün atıyor olabilirsiniz ama çöp kutusu temizliği bununla bitmiyor. Bakteriler çöp kutusunun içinde yaşamaya devam edecek ve kötü kokular mutfağınızı esir alacaktır. Bunu engellemenin tek yolu çöpü düzenli bir şekilde dökmek ve çöp kutusunu temizlemeye özen göstermek.
Elektrik düğmeleri
Gün içinde birçok kez ışığı açıp kapatma ihtiyacı duyarız ve bu nedenle defalarca dokunduğumuz ancak temizlemeyi unuttuğumuz en önemli noktalardan biri haline gelen elektrik düğmelerini, tek-tek silip temizlemeli ve mikropların oradan elinize, elinizden farklı yerlere bulaşmasını engellemelisiniz.
Kapı kolları
Elektrik düğmeleri gibi gün içinde evde en fazla dokunduğumuz, bakterilerin taşınmasına neden olan kapı kollarını da mutlaka temizlemeye dikkat göstermelisiniz.
Cam sineklikleri
Eğer evde cam sineklikleriniz varsa camları silerken onları da silmeyi unutmayın. Zira onda da en az camların kendisi kadar toz ve kir birikiyor. Camı açtığınız zaman içeriye gelen hava sinekliklerden geçiyor ve temiz olmayan sineklikler içeri giren havayı kirletiyor. Sabunlu suyla telleri silip bir fırça ile aralarda kalan bölgeleri ovalamanızda fayda var.
Tuvaletin arkası
Tuvaletin dışını ve içini sık-sık temizleseniz bile tuvaletin arka kısmı ister istemez kirli kalabiliyor. Burada saç, kir, tozlar birikiyor ve uzun süre temizlemediğiniz takdirde sağlığınızı tehdit eder duruma gelebiliyor.
Diş fırçalığı
Genelde lavabo rafında ya da banyo dolaplarında durduğu için temizlik konusunda gözden kaçırdığımız diş fırçalığı da aslında çok fazla bakteri barındırıyor. Nemli olan diş fırçası, bakteri üremesine olanak sağlıyor ve bu durum da o bakterilerin diş fırçanıza bulaşmasına sebep olup diş sağlığınıza zarar verebiliyor.