Tiyatrocu Ayşegül Atık Kımdır?

AYŞEGÜL ATİK KİMDİR?

1948 yılında dünyaya gelen usta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ayşegül Atik Ankara doğumludur.

1980’li yıllarda Ali Atik ile beraber Önce Alışveriş Sonra Fiş sloganı ile hafızalarda yer edinen KDV reklamında oynamıştır. Gerçek ismi Mürşide Ersoy olan Ayşegül Atik 5 kardeştir.

Ankara TED Koleji’ni bitirmiş ardından Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur.

Usta oyuncu Ayşegül Atik, 72 yaşında hayatını kaybetti. 
Atik’in Bodrum’da kalp krizi sonucu öldüğü bildirildi.
Ayşegül Atik 1948 yılında Ankara’da doğdu. Asıl adı Mürşide Ersoy olan oyuncu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.
‘Bir alışveriş bir fiş’ reklamıyla tanınan Atik, Devlet Tiyatrosunda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı.

1978’de Devlet Tiyatrosu’ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca’yla çeşitli skeçlerde yer aldı. Oyuncu, En Son Babalar Duyar’ın başta olduğu birçok dizide oynadı.

hatunzade

YORUM YAZIN